luni, 15 martie 2010

lingura din mesteacan

Pentru ca mesteacanul argintiu este cel mai aproape de inima ta dintre toti arborii, e clar ca lingura care ti se potriveste nu poate fi decat din acelasi lemn. In felul asta oriunde vei merge, vei putea lua cu tine o parte din acest copac minunat.
Lingura are marime medie, este bine finisata si comoda de tinut in mana.
Este cat se poate de autentica. Pastreaza in ea cele mai importante elemente ale mesteacanului. Este supla, dar rezistenta. E adanca, dar nu prea adanca. Are o curbura a cozii placuta, discreta, special pentru mana dreapta (nu-ti face griji daca esti stangaci, sunt si pentru tine linguri).
Coada lingurii pastreaza chiar si o fasie din coaja arborelui. Sa nu-ti inchipui ca a fost lipita cu vreun adeziv, nu. Lingura a fost cioplita dintr-un butuc (o bucata din trunchiul arborelui) ,de la exterior spre interior.
Nu uita, ca este singura de acest gen si ca nu va mai fi niciuna cu aceeasi forma si dimensiuni.
Gaura din capatul manerului este facuta cu o tija inrosita, iar snurul este din fasie subtire impletita, din piele . Ca toate lingurile si asta are husa ei din piele.
Cred ca fiecare om are undeva pregatita o lingura numai pentru el, una care i se potriveste. Daca-i pentru tine, no lasa altuia, pentru el e alta, nu asta.
Orinde vei merge, ia-o cu tine. In ea vei descoperi placerea si simplitatea de a avea un obiect unicat, personal.
Tot in ea se vor intipari si imaginile si trairile tale din toate locurile prin care ai purtat-o. O simpla privire asupra ei iti va trezi amintiri unice.


Niciun comentariu: