joi, 15 ianuarie 2015

hai cu arcu

Gata arcul de stejar. Lemnul este destul de elastic si nu la fel de dens (nici la fel de tare, de aia tre sa-l faci mai lat) ca si carpenul si cornul.
Pana acum imi da impresia ca tine, dar din experienta cu mostra, am constatat ca este mai sensibil la compresiune, mai ales daca il lasi prea gros.
I-am infasurat sfoara de canepa un pic inbitata cu "aracet" care dupa uscare tine fain si nu se vede (ca adezivul e trasparent). Acu ai aderenta buna. Din piele i-am facut un mic suport pe care se aseaza sageata si un pic de protectie pe lemn.
Cam asta-i moaca lui desfacut si vazut din fata.
Si asta-i latimea la capeti.
Iar asa arata cand se odihneste.
 I-am indoit putin capetii la cald ca sa prinda cata efect, il ajuta. Ii bun, trage.
Cand e pregatit
si cand e intins.
Am o mentiune.Observ ca lumea cauta sa copieze doar forma, uitand de restu detaliilor. Asa ca se imbraca cu echipamente ca a unor sportivi de performanta. Si mai vezi nebunia in care incepatorul cauta sa-si achizitioneze accesorii cum au campionii, crezand ca in felul asta va ajunge foarte rapid la performante incredibile. Aiurea, snobism si ignoranta, prostie si momeala (i-au fraierit astia, ... ba, ati picat in plasa comerciatilor si v-au luat foarte multi bani, iar voi nu faceti cu alea decat ce ati fi facut si cu un echipament de baza).
Caut sa subliniez ca nu sunt sportiv si nu promovez sportul de performanta. Ci mai de graba incerc sa te scot la aer prin fel de fel de activitati ca sa mai limpezim gandurile si sa vezi ca exista viata si infara birturilor si calculatoarelor (aproape deplasat imi suna astazi "calculator" cand ma gandesc ca functia aia pe computer e secundara sau chiar inexistenta in cele mai multe case :)) ).
Asa ca io fac arcuri pentru agrement si pentru cei de doresc sa traga de placere. Nu discutam de competitii sportive aici si in nici un caz sa nu ti se nasca vreun gand marsav sa pandesti caprioara. Vanatoarea cu arcul este interzisa la noi si se pedepseste cu inchisoarea. In plus nu se cade sa faci din macel distractie! Tre sa nu uitam ca inafara de placerea noastra mai sunt si alte lucruri importante in lume !
Apoi arcurile astea din lemn o frumusete aparte. Sunt asa usoare si cand te gandesti ca doar dintr-o creanga sau bucata de trunchi mestesugita iasa. Iar cand tragi, te intorci in timp si o parte e reala, ca esti afara in codru unde erau si ai de pe vremuri.
Am pus o scurta filmare pentru prezentarea arcului, dar am un dublu scop.
As vrea sa uiti aspectele tehnice (care oricum lipsesc din filmare), ca sunt un incepator si doar dupa "ureche" si sa pricepi inca o data ca planul meu este sa-ti arat un arc si mai ales sa promovez inca o activitate in aer liber.
Este o posibilitate de a petrece timpul afara, in mod activ si spre deosebire de toate naroziile alea de jocuri pe comp, asta e ceva real ce pune sangele in miscare. In loc sa-ti strice ochii si capul, iti formeaza o acuratete si te scapa de ganduri prostesti. Desigur ca unora se pare (vezi tot pe internetu ala nebunesc) ca le da idei sa faca prostii cu arcu. Dar, tre sa tinem cont ca relele nu stau in arc ci in mintea sucita . Insa tu care esti citov la cap vei gandi limpede si vei lucra responsabil.
Sanatate mentala iti doresc mai intai de toate, ca fara ea degeaba merg picioarele.
Numa bine.

Niciun comentariu: