miercuri, 14 octombrie 2015

hamace si arcuri

Fara sa exagerez mentionez ca vremea hamacelor se apropie de sfarsit pe partile noastre.
Suntem in plin sezon de mesterit si-i numa bun de mers la padure. Racoarea diminetilor aduce valoare focului si a ceaiului cald.
Despre hamace as avea cate ceva de zis. La intrebarea care-i cel mai bun, as zice ca cel mai bun e ala care il ai la tine atunci cand ai nevoie. Apoi daca ma intrebi care-i cel mai potrivit , as zice ca in functie de context si utilizare unul e mai potrivit ca altele. Daca ma intrebi care-i cel mai fain, evident al meu este !!! Nu pentru ca-i al meu si atat, ci pentru ca la dimensiunile lui este probabil cel mai usor si comod hamac .
Amintind greutatea, voi zice din start ca trebuie sa tinem seama ca lucrurile foarte usoare sunt mai subtiri si mai sensibile, ... chiar daca dicutam de materiale performante.Alegi ultrausor pentru turele rapide cand vrei bagaj foarte mic, dar pentru folosire intensa iti recomand materiale mai robuste.
Despre produsele din imagine zic ca intra la categoria ultrausoare si ca setul de hamac si tenda cantareste cel mult cat tenda clasica. Dar !!! nu te lasa furat niciodata de o singura caracteristica. Daca vrei sa iesi mai des si obisnuiesti sa campezi in diverse medii , mai mult sau mai putin prietenoase si (te stii ca) nu ai grija de echipamente, atunci poate e bine sa alegi din gama celor clasice care au preturi (mai) accesibile si materiale mai comune .
Nu e postarea cu noduri si metode de montare, pozitii de dormit si locuri de ales, ci e strict despre perspective in vederea alegerii hamacului.
Despre culori am de zis ca exista tendinta de a copia ce ai vazut fara sa te intrebi de ce asa si nu altfel. Am ajuns la discutia "de ce verde si nu galben". Hai sa vedem de ce verde si nu galben si cand galben mai bun ca verde.
Verde/maro/gri iau cand vreau sa intru in peisaj si sa ma fac cat mai nevazut, dar esti sigur ca si tu vrei sa mergi prin paduri fara sa fi vazut usor de vanatori/braconieri, cerbi, mistreti, lupi,ursi, etc? Si mai ceva, ai avantajul ca pe culoare stridenta e mult mai usor sa gasesti tabara dupa ce te-ai dus sa iei lemne si apa sau sa explorezi un pic zona. Gandeste-te daca si ce anume urmaresti. Nu mai alege doar pentru ca si altii au ales asa inaintea ta ca nici ei nu stiau de ce au ales asa, ci au copiat doar o forma a cuiva care poate stia dar n-a comunicat.
De teama unii si-ar pune hamacul in varful copacilor (desi in cazul de fata motivul e altul), ... mai ales lor le recomand modelele in culori stridente. Nu ma intreba cum l-a pus acolo si nu gandi ca-i fain, lasa asa.
Revin la distinctia dintre foarte usor, mediu si robust. Foarte usor = folosire ocazionala si prudenta. Mediu = folosire normala cu oarecare prudenta. Robust = utilizare frecventa si prudenta minima.
Au fost zile cu hamace
urmeaza zilele cu arcuri.

Niciun comentariu: