duminică, 10 martie 2013

kuksa,

Si cum ai vazut, in ultima vreme pun accentu pe fag si stejar. Desigur ca-mi fuge mintea si la frasin, dar ala mai incolo.
Acu am gatat cana asta din fag. E o kuksa medie si e potrivita, nici prea adanca , nici prea deschisa.
I-am facut toarta un pic mai lunga si la cealalta daca iasa tot asa vreau sa fie. Si ma gandesc ca-i vremea sa bem seva de la artari, mesteceni si carpeni.
Iti dai seama ce-i aia ? Sa bei licoarea pe care ti-o ofera arborele din tocmai "trupul" lui. Abia astept sa umplu o kuksa cu seva proaspata si sa beau acolo asa incet incet, unde e caldut ca de primavara si cate un vanticel mai flutura frunzele vechi.
Uneori prefer tipul asta de snur, ca il pot scoate cand vreau. Spre exemplu la spalat, poate nu vreau sa ud si snurul ...
Dar in mare e buna orice fel de legatoare.
In rest ce sa zic, ii bun ca omul sa aiba cana lui din lemn.

Niciun comentariu: